La Coral de la Vall

LA Coral de Valdeltormo dirigida por Belén Carrere.

El passat 24 de juny, dia de Sant Joan, es va presentar a la Vall la nova coral local dirigida per Belén Carrere, professora saragossana que té la residència a la nostra vila. La formació de l’agrupació musical va constituir-se el passat mes de setembre, amb assajos cada dilluns a Casa la Vila. Després de deu mesos de treball faen la presentació a la plaça envoltats d’un públic que volia donar suport a la nova formació musical valleja. La coral, formada per un total de vint-i-tres membres de totes les edats, alguns antics alumnes de l’escola musical de mossèn León i cantaires del cor parroquial que ha subsistit a la desaparició del capellà.

Per esta il·lusionant primera actuació davant dels seus veïns, Belén, la directora, va preparar set composicions de diferents registres, encara que, finalment, en va haver d’improvisar una altra per atendre la petició del públic. ‘Tengo los ojos puestos’ poema de Federico Garcia Lorca que forma part de la música tradicional del nostre país, ‘Yo soñé’ del popular grup Abba, ‘No tardes Tom’ espiritual negre americà, ‘Las mañanitas’ tema molt versionat de la música popular espanyola, ‘La orquesta’ un clàssic per les corals…

El públic, convocat a la plaça, que va presenciar la exhibició coral, va quedar positivament sorprès del nivell musical de l’agrupació. Esperem la seua continuïtat i la convocatòria de noves actuacions per consolidar el grup. Un bon espai per a fomentar el treball en equip i col·laboratiu i de trobada entre els veïns de la vila, un al·licient per a millorar l’educació musical de la població. Enhorabona.   

Carles Sancho

*En el siguiente vídeo puedes ver algunas de las canciones que interpretaron.

2 comentarios en “La Coral de la Vall

  1. Mantener viva la lengua de nuestros padres y abuelos no tiene nada que ver con la reivindicación que comentas. La riqueza cultural nos aporta mucho más de lo que nos quita y reconocer que nuestra lengua forma parte de la historia de Aragón es fundamental para seguir ganando la visibilidad que reclamamos desde los pueblos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.