Presentació de Sons del Matarranya a la Vall


Dins de les IV Jornades Culturals i Literàries del Matarranya a la Vall del Tormo va celebrar-se el dissabte 17 de novembre la presentació del doble CD Sons del Matarranya. I Recopilatori de les Músiques del Matarranya. A la tarda i al Centre Cultural alguns dels músics participants van explicar les seues vivències per fer realitat el projecte recopilatori. En la introducció de l’acte van dirigir unes paraules l’alcalde de la vila José Miguel Timoneda i el conseller de cultura de la comarca del Matarranya Rubén Bergós per donar, més tard, la paraula a Marc Martí, el coordinador del projecte de l’Associació Cultural del Matarranya i músic participant, Natxo Sorolla l’animador de Los Draps de Pena-roja, Rakel cantant de Calaceit i Jean Pierre responsable de l’enregistrament del treball entre altres.

Van parlar de les dificultats de coordinar Sons del Matarranya per la participació de 26 formacions musicals tan heterogènies, dels concerts promocionals a La Barraca de Queretes, de la dificultat de subsistir els grups de comarques…
A la nit música en viu de dos grups participants en Sons del Matarranya. Rakel, duet de germans de Calaceit, veu i guitarra, que van interpretar un ampli repertori amb temes propis en català i versions de Serrat, Luz Casal o Miguel Rios. Temps al temps, músics d’Arenys i Horta de Sant Joan, que precisament el cap de setmana que ve presenten a La Barraca el seu primer CD Ratets, on la major part dels seus temes són adaptacions musicals de poemes d’escriptors matarranyencs com Desideri Lombarte i Juli Micolau.
Dimecres 21, també dins de les Jornades Culturals, per celebrar el Dia de la Lectura a la Biblioteca Municipal, animació a la lectura amb un contacontes que explicarà narracions i històries de tota mena. Aquesta activitat es repeteix aquest mateix dia a les viles veïnes de Massalió i Calaceit.
Aquestes són unes jornades culturals que se celebren cada any al Matarranya per a la tardor, aquest any és la quarta convocatòria, i que la nostra vila té poques vegades la sort de ser protagonista com enguany.

Carles Sancho

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.